User:PTMaea/六花撰稿室/壹號室/一號房/1號資料庫

维基新闻,自由的新闻源
跳到导航 跳到搜索

A tabset sablon segítségével lapozó füleket lehet létrehozni. A tartalmak ún. füleken vannak elhelyezve, melyeket az olvasó/szerkesztő az adott fülre kattintva tud elérni. A tabset elsősorban közösségi lapokra, a Template:Sl sablonhoz készült, azonban szabadon használható szerkesztői lapokon, portálokon vagy műhelyekben. Egy lapra több is elhelyezhető belőle, valamint egymásba is ágyazhatóak.

A tabsetek felépítése a wikikódban[编辑]

Tabsetek építéséhez alapvetően három sablonra van szükség: a Template:Slre, a Template:Slre és a Template:Sl-re. A felépítésnek a következőképpen kell kinéznie: Template:Wikikód A Tabset sablonnal jelezzük, ha új tabsetet kezdünk, ezek után kell következniük a Fül sablonoknak, abban a sorrendben, amilyen sorrendben látni szeretnénk a füleket. Ezek tartalmazzák a konkrét tartalmat. Végül a Tabset vége sablonnal záródik az egész.

Tabset[编辑]

A Tabset sablonnal kezdünk új tabsetet. Használata nagyon egyszerű, mindössze két paraméterrel rendelkezik:

id (azonosító)
Kötelező paraméter! Ez lesz a tabset azonosítója. Fontos, hogy ne tartalmazzon ékezetes betűket, speciális karaktereket és szóközt. Egy adott lapon minden tabsetnek különböző azonosítóval kell rendelkeznie a megfelelő működéshez.
stílus
(nem kötelező) Ahogy a wikimenü is, a tabsetek is ötféle stílusban érhetőek el az alapon kívül:
Template:Tabset/minta Template:Tabset/minta
alap közösség
Template:Tabset/minta Template:Tabset/minta
szabályok segítség
Template:Tabset/minta Template:Tabset/minta
megbeszélések tennivalók

Minta használatra: Template:Wikikód

Fül[编辑]

A Fül sablon segítségével készíthetünk el egy konkrét fület. Paraméterei a következők:

cím
Kötelező paraméter! A fül címe.
tartalom
A fül tartalma
js nélkül
Ez a paraméter arra szolgál, hogy megjelöljük azokat a fül(eket), melyeket a JavaScript nélküli környezetekben is látni szeretnénk (a többi alapértelmezettként rejtve van). Általában egyet érdemes megjelölni ezzel, méghozzá minden tabset esetén az elsőt.

Minta: Template:Wikikód vagy a js nélkül paraméterrel: Template:Wikikód

Tabset vége[编辑]

A Tabset vége egy egyszerű, paraméter nélküli sablon. Egyetlen funkciója az, hogy lezárja a tabsetet. Erre azért van szükség, mert a tartalom különálló sablonokon szerepel a tartalomban (lásd: #A tabsetek felépítése a wikikódban)

Teljes példa[编辑]

Template:Wikikód

Tabsetek egymásba ágyazása[编辑]

Minta:

Template:Tabset/nested


Kategória:Sablondokumentációk